Kutyás rendezvények

Ajánljuk mindenkinek, aki érdeklődik a Rally Obedience és Obedience sport iránt , versenyzőknek, kutyatrénereknek, valamint kutyaiskolán oktatóknak is hasznos lehet, mivel ezeket a feladatokat akár könnyedén bele is lehet építeni a tanfolyamok keretébe
A workshopot Urszó Béla tartja, aki edző, nemzetközi obedience bíró, obedience versenyző, a 2013-as világbajnokság magyar indulója, a CACIOB (nemzetközi verseny) győztese, valamint számos verseny győztese és helyezettje. Béla folyamatosan képzi magát külföldön, szemináriumokra, továbbképzésekre jár és az ottani szemléletmóddal adja át tudását tanítványainak. Már két kutyáját is kiképezte a legmagasabb 3-as szintre és több tanítványa is eredményesen versenyzik. Edzőként sok eredményes tanítvánnyal büszkélkedhet, többen is indultak már nemzetközi versenyen, Obedience világbajnokságon és Obedience Europa Open-en.
Másik előadó Szőcs Mónika Obedience versenyző, Rally Obedience versenyző edző, bíró.

Tovább »

...

Úgy érzed kölyök kutyád többre képes? Szeretnéd már a kezdetektől tudatosan tanítani? Nem akarod, hogy később viselkedés problémák alakuljanak ki? Aggódsz, hogy vajon mindent jól csinálsz-e?
Akkor ott a helyed, a következő Smart Puppy - Kölyök Előkészítő tanfolyamunkon!
Megmutatjuk neked, hogyan tudod kihasználni a játékos motiváció erejét és a stresszmentes képzés hatékonyságát már egészen pici kortól! Azokat a technikákat is bevetjük, amit az igazi munkakutyáknál szoktunk használni, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatotok legyen egy életen át!
Itt nincsenek ciki dolgok, vagy hülye kérdések, csak jó kedvű csapatmunka, ahol együtt tudtok fejlődni szőrös kis barátoddal!
4 hetes intenzív tanulás heti 1 alkalommal, így nem megy rá a teljes hétvégéd! Emellett pedig zárt Facebook csoportban segítünk a felmerülő kérdésekben!
A tanfolyam díja 25.000 Ft
A helyek korlátozottak, regisztrálj most, hogy le ne maradj róla, az egyéb képzések menü pont alatt!
https://kutyaguru.booked4.us/public/

Tovább »

...

Ezen a héten már péntektől jöhettek hozzánk supozni egészen vasárnap estig!
Pár információ:
Az árak tartalmazzák az elméleti és gyakorlati oktatást, a deszkát, a hozzá való evezőt és kis-,közepes és nagytermetű kutyusok úszómellényét, korlátozott számban emberi úszómellényt.
Az óra első felében 15-20 percben, elméleti oktatás lesz, majd a kutyus hozzászoktatása a deszkához szárazföldön, amikor ez már megy, akkor jöhet a vízre szállás, ahol először a gazdi próbálhatja ki magát, aztán jöhet a kutyus és, ha minden jól megy, akkor végül együtt is egyensúlyba kerülhettek a kutyusotokkal a vízen.
Amennyiben szeretnétek kipróbálni a kutyusotokkal ezt a SUPer sportot, abban az esetben kérlek, hogy a doggosupandhiking@gmail.com email címre jelezzétek foglalásotok.
Időpont foglalást csak e-mail-en tudunk fogadni!
Áraink:
9000/deszka/fő/kutya/2 óra oktatással
6500 Ft/deszka/fő/kutya/2 óra oktatás nélkül
Az eseményre csak úszni tudó személyek jöhetnek. 14 év alatt szülői felügyelet szükséges

Tovább »

...

Munka utáni kikapcsolódás a kutyáddal! Gyertek velünk egy délutáni evezésre!
Szigetszentmiklósról indulunk, a Kis Dunán lapátolunk majd, egyik kedvenc, vadregényes útvonalunkon, ahol zegzugos szakaszokon kalandozunk. Ha szerencsénk van, még teknősöket is látunk - de krokodilt mindenképpen.
Túravezető: Czirják Ráhel
Regisztráció itt: https://forms.gle/hFzhHueVf6ogJGqx9
(A jelentkezésed akkor válik biztossá, ha kaptál e-mailben visszaigazolást és a részvételi díjat a megadott számra elutaltad.)
Ha még sose SUP-oztál, az sem gond, könnyű elsajátítani és mi segítünk! A deszkáink nagyon stabilak, és szándékosan olyanokat választottunk, ahol a kutyáknak is van hely. Egyedül az úszni tudás alapfeltétel a gazdi részéről. Nem kötelező felállni, az óvatosabbak ülve is evezhetnek. A programot olyan kutyákkal javasoljuk, akik az alap feladatokat (ül, fekszik, helyben marad, stb.) már ismerik.

Tovább »

...

Alternatív gyógymódok kutyáknak alap képzés

Képzés időpontja: 2022.július 9-10 (szombat-vasárnap) 9:00-16:00-ig

Képzés létszáma: minimum 10 fő, maximum 40 fő

Képzés helyszíne: Millenium Hotel, 1089 Budapest, Üllői út 94-98, Feszty konferencia terem

Képzés díja: 60.000 Ft

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/000693

Felnőttképzési rendszerben nyilvántartott képzés.

A képzés végén a Felnőttképzési Rendszerből kiállított Tanúsítványt kapnak a hallgatók.

Előképzettség nem szükséges.

Tovább »

...

Kíváncsi vagy, hogy miféle kutyás sport a mantrailing?

Érdekel, hogy milyen bámulatos teljesítményre képesek a kutyák a kimagaslóan jó szaglásuk révén, illetve, hogy miként képesek, akár több kilométeren keresztül követni egy eltűnt személy nyomát?

Esetleg te is szívesen kipróbálnád kutyáddal ezt a sportot?

Amennyiben igen, igen, igen, akkor gyere el kutyáddal július 2.-án Szigetmonostorra a Szigeti Kutyasuliba, ahol a HKR Mantrailing csapat oktatói, egy interaktív előadás keretében fogják bemutatni a résztvevőknek a mantrailing kutyás sport alapjait, kihívásait és szépségeit.

Az előadás teljesen ingyenes, ugyanis fő célja az, hogy a HKR Mantrailing csapatainak Budapesten és Érd környékén rendszeresen tartott mantrailing edzések mellett, a Szentendrei-sziget és környékének aktív kutyásai számára is elérhetőek legyenek mantrailing képzéseink és edzéseink.

Tovább »

...

Hivatalos Agility verseny!

A kezdő kategórián kívül csak agility pályán történik a vizsga!

Várjuk a kezdő, A1, A2, A3-as szintű párosokat!

Korán Csaba elfogadta a bírói meghívást! Várjuk szeretettel!

Fejes Zsuzsa is elfogadta a meghívást!

Várjuk szeretettel!

Tovább »

...

A kutyák szocializációja nagyon fontos kutyánk lelki egészségének és egyensúlyának megőrzésében. Mivel a kutya társas lény és szoros kapcsolatban áll az emberrel, és egy gondos gazdi biztosítja a kutyájának más kutyákkal való találkozását.

A foglalkozás alatt a kutyáink felügyelet mellett játszhatnak, míg a gazdikkal általános kutyatartási problémákat, praktikákat beszélünk át, vagy éppen egy adott kutya-gazda páros segítése van előtérben.

A séta elősegíti a problémásabb kutyák oldódását, illetve erősíti a falka ösztönt.

Tovább »

...

A Gödöllői Kutyasport Központban 2022. július 2-án 8.30 – 12.00 óráig Kutya - Életmód napot tartanak az iskola oktatói kutyások részére.

Ez a rendezvény mindazoknak szól, akik még nem döntötték el, hogy kutyájukkal milyen közös elfoglaltságot, szabadidősportot, kikapcsolódást választanak.

Tartsatok velünk, a jókedv garantált!

Tovább »

...

Kicsit hamarabb újrázunk, mint gondoltuk – hatalmas az érdeklődés, és az előző eseményből maradt várólistások miatt csak 10 helyünk van június 13-re.

Emellett tudjuk azt is, hogy a legtöbben nyáron fogadnak a családba kutyát, ezért szeretnénk nekik támogatást nyújtani.

Szóval, gyerek és kutya a családban - minden, amit tudni akarsz, hogy jól működjön, és sok gyakorlati tipp, amit ezért megtehetsz szülőként és gazdiként - mindez támogató, elfogadó légkörben.

Hiszen az az elsődleges cél, hogy öröm legyen együtt lenni, és az ehhez vezető út tanulható módszerekkel van kikövezve (képzavar vége). Praktikus megoldásokat és hatékony támogatást kapsz, mert tudjuk, hogy gyerek és kutya mellett “semmire nincs időnk”. 

Tovább »

...

Vajon milyen érzés lehet annyira megbízni egy kutyában, hogy „mancsába add” az életed?

Hogyan főz egy látássérült ember és különbözteti meg például a borsot a piros paprikától?

Programunkból minden kiderül!

Programismertető:

Interaktív érzékenyítő programunk során a résztvevők játékos formában nyerhetnek bepillantást látássérült embertársaink mindennapjaiba.

Illat- és tárgyfelismerő játékunk során önkénteseink megmutatják, hogy milyen, amikor a mindennapokban a látásunk helyett csak a szaglásunkra, tapintásunkra hagyatkozhatunk.

A mindennapi közlekedés a forgalmas utcákon nem kis feladat egy látássérült embernek. Programunk fontos része, hogy a résztvevők lefedett szemmel kipróbálják a vakvezető kutyával való közlekedést. Ebben kiképzőink és vakvezető növendékeink lesznek az érdeklődők segítségére.

Tovább »

...

Négylábú törzsvendégek figyelem! A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Sarki Fűszeres történelmében másodjára kutyás brunchot tartunk négylábúaknak és a gazdiknak. Külön kutya menüvel, előadókkal és meglepetésekkel készülünk.

PROGRAM: Kutya Guru Team kutyasuli előadás, Ocztos Panka kutyakiképző előadása, kutya influencerek mutatják meg az élet habos oldalát, tombola - Folyamatosan bővül a programlista!

Ne maradj ki az évszázad kutyabulijából! A részvétel regisztrációhoz kötött. Ha szeretnétek részt venni a kutyás reggelin, jelezzétek azt emailben az info@sarkifuszeres.hu email címen.

Várunk szeretettel!

Tovább »

...

Egy nap a felelős állattartókkal!

Gyere el a város legnagyobb ingyenes kutyás rendezvényére, ahol családi programokkal, szórakoztatóan hívjuk fel a figyelmet a felelős kutyatartásra.

ÁllatiJÓ bemutató, kutyasimogatás, kutyaovi, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kutyás bemutatók profi trainerekkel, és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő eseménnyel várunk.

Mindenki saját kedvencét REGISZTRÁCIÓT követően hozhatja, kis - közép - nagy méretű kutyákat egyaránt várunk, különböző pályákkal, játékokkal. A SayCheese Fotótükörnél pedig megörökítheted kedvenceddel ezt a szuper napot!

Kutyák regisztrálása: MÁJUS 11 - 25. között, maximum 150 négylábút tudunk fogadni.

A délután folyamán az épülőben lévő PUMPAPÁLYÁT népszerűsítjük, ebben lesz segítségünkre a HEGESHOW, ahol a legnagyobb repüléseket, ugrásokat láthatjátok.

Tovább »

...

A dm Gyermeknap idei legnagyobb újdonsága!

A Vasúttörténeti Park parkolója mellett különleges külső, ingyenes programhelyszín:

a Purina Dentalife Kutyagoló edukációs és interaktív programokkal vár minden kutyás- vagy kutyatartásban gondolkozó családot:
Kutyatartói kvíz, INYENES tanácsadás, válaszol a kutyatréner!, Kutyás sportok

Kísértések folyosója, Kutyás-gyermek programok, egész napos kutyamegőrző/napközi szakképzett felügyelettel, díj ellenében, korlátozott számban, és persze ajándék Purina finom falat! A helyszínt a Wander Dogs Kutyaiskola és Napközi fiatal és lelkes szakmai csapata segíti.

Tovább »

...

Kifogytál a programötletekből?

Gyere, nézd meg A kutya ezer arca kiállítást a Gödöllői Grassalkovich Kastélyban!

Chikán Erika fotós bebizonyítja neked, hogy igenis minden érzelem és érzés ott van a blökik tekintetében!

Tovább »

...

Egy újabb szuper jótékonysági rendezvénnyel készülünk Nektek, ahol lehetőségetek lesz támogatni alapítványunk munkáját, ezáltal árva szánhúzóinkat is.

Hogy mivel várunk Titeket?

Alapítványi termékekkel, tombolával, kutyás bemutatóval.

A rendezvényen lehetőséget kapnak azok a szánhúzó imádók is, akik a fajta tartásán gondolkoznak, hiszen itt feltehetitek kérdéseiteket alapítványunk önkénteseinek.

Osszátok meg ismerőseitekkel is, hogy minél többen együtt tölthessünk egy fantasztikus napot! A helyszínen (Kutya Egy Hely) lehetőség lesz a kutyákat elengedni, így önfeledten játszhatnak a lenti részen.

Tovább »

...

Hasznos programok kutyásoknak és nem kutyásoknak!

10:00: Kutyás bemutató – Tükörsuli Bemutatócsoport

10:20: A Városi kutyatartás etikája - Korom Gábor, a Tükör Módszer alapítójának előadása

11:30: Tudatos kutyaválasztás, örökbefogadás – A Noé Állatotthon és a Magyarországi Ebtenyésztők Országos Szövetségének előadása

12:30: Konfliktus vagy békés együttélés? - vitafórum Korom Gábor vezetésével kutyások és nem kutyások részvételével

13:30: Az állatorvos válaszol – Dr. Kárpáti Dalma előadása és kérdezz-felelek kötelezettségekről, egészségmegőrzésről, betegségekről, ivartalanításról

14:30: A kutyák egészséges táplálása – Vékony Blanka dietetikus tanácsai

Tovább »

...

Nagyszerű családi programokkal várunk Benneteket a Felelős Állattartás Napja rendezvényünkön. A belépés természetesen ingyenes.

Állatbemutatók: 10:00-11:00 Rextanoda Kutyaiskola nyílt óra és őrző-védő kutyás bemutató, 12:00 Tűzszerész kutyás bemutató (4 lábú díszvendég Logen), 13:00-14:00 Állati jó bemutató Tóth Gáborral, 14:00-15:00 Agility bemutató (Rex Kutyaiskola)

Állatorvosi előadások (25-30 perc): 11.00 Dr. Sátori Ágnes - Problémás kutyák a gazdi és az állatorvos szemével, 13.00 Dr. Pallós László - A jó gazda gondossága, 15.00 Dr. Király Péter - A szívféreg megölheti kedvencét!

Egyéb programok: Rex lounge: felelős állattartás tippek, Örökbefogadható kutyák felvonulása, Bolhapiac

Felelős Állattartás Háza projekt bemutatása

Gyerekprogramok: Állomásos vetélkedők, Arcfestés, kézműves foglalkozások, Tanyaolimpia

Tovább »

...

Egy kötetlen, baráti hangulatú, sok nevetéssel tarkított, kutyás közösséget kovácsoló nap szervezése.

A feladatokat úgy alakítottuk ki, hogy jól szocializált kutyával gyakorlatilag mindegyik versenyszám teljesíthető legyen, valamint a gyerekek és idősebbek is részt tudjanak venni!

A rendezvény teljes bevételével a FÓKUSZ Mentő- és Segítőkutyás Egyesület kutyáinak képzését, az egyesület működését támogatjátok!

A rendezvényen való megjelenés előzetes regisztrációhoz kötött!

Tovább »

...

Terep akadályfutó verseny

Verseny célja:

- A kalandra, önmaguk kipróbálására vágyó fiatalok részére versenyzési lehetőség biztosítása

- A fiatalok mentális és fizikai fittségének növelése

- Terep akadályfutás népszerűsítése

- A honvédelmi sport népszerűsítése

- Állatbarát sportesemény létrehozása

Versenyfeladat-távok:

I. táv: 8 akadály leküzdésével terepfutó verseny teljesítése 1 km-en (4-11 évesek)

II: táv: 15+ akadály leküzdésével terepfutó verseny teljesítése 4 km-en (12-18 évesek és Csapat kategóriák)

III: táv: 2x15+ akadály leküzdésével terepfutó verseny teljesítése 8 km-en (2x4 km) (19 év vagy annál idősebbek)

Tovább »

...

Hobbi Kutya Szépségverseny a háborúban hátrahagyott kedvencek életben maradásáért.
A nevezésekből befolyt teljes összeget az Ukrán-Orosz konfliktusban hátrahagyott kedvencek életben maradásáért ajánljuk fel!
A felajánlás, az arra legjobban rászorulókhoz, a belsőbb, érintett régiókba történő közvetlen eljutását az ukrajnai kutyás szövetség tagja, az ungvári partner szervezetünk segíti majd.
A nevezési díj teljes összegben levásárolható lesz a Petissimo webáruház oldalán!
MINDEN NEVEZŐ AJÁNDÉK CSOMAGOT KAP!
Rendezvényünk szakmai támogatója a Panzi Pet Kft!
Rengeteg érem, serleg, tápcsomag és különdíjak kerülnek majd kiadásra!

Tovább »

...

Útra kelünk az ébredő tavasszal, derűsen nézünk szembe a fényes, szikrázó Nappal.
Március közepén azt az örömöt ünnepeljük, amit a legkedvesebb 4 lábú barátunk hoz az életünkbe. Magát a létezés örömét!
A csoport dinamikában együtt ünnepeljük a kutyánkat és önmagunkat, kifejezzük annak örömét, hogy "egymásra találtunk" és szeretettel elkezdjük lefejteni azokat a rétegeket, ami megakadélyozza, hogy igazán mély, relaxált állapotban időzzünk szeretett kedvencünkkel.
Várunk, ha
szívesen tanulnál arról, hogy hogyan működik valójában a kutya-gazdi kommunikáció
ha érdekelnek azok a megoldások, amik messze túlmutatnak a megszokott gondolatokon, tévhiteken amiket mások mondtak vagy mutattak nekünk a kutyánkkal kapcsolatban
ha szívesen feltárod önmagad egyensúlyba hozásának elméleti és gyakorlati lépéseit
ha vannak olyan kérdéseid, amit eddig senkinek nem tudtál feltenni - kutyás élethelyzeteidben, a saját, személyes történeteidben
ha szívesen megkeresnéd velünk az első ibolyákat
ha egy jót sétálnál ebben a nagyon fényes-tiszta időben
ha megismernéd az erdő elementáljaival való együttműködést
ha egyszerűen csak megpihennél a jelen-létben

Tovább »

...

Kiknek szól a rendezvény?
Gazdiknak, nem gazdiknak, még nem gazdiknak ????
A rendezvény célja, hogy összehozzuk a környékbeli kutyásokat/állatbarátokat. Lehetőség lesz helyi és környékbeli vállalkozásokat/kézműveseket megismerni, és portékáikat megvásárolni. Készülünk többek között állatvédelmi előadással, ahol többet megtudhattok az állatmentők munkájáról és az örökbefogadásról.
Előadások:
-Farkas Szilvia szarvasgombász és szarvasgombász-kutya kiképző:
A kutyám: kollégám, barátom, tanítóm
-Dunakeszi Civilek az Állatokért:
Állatvédelmi problémák a térségben, az elmúlt évek tapasztalatainak tükrében
2022. januári változások az állatvédelmi törvényekben
Mit tehet egy ,magánember, ha kutyát talál...
-Olasz Etelka:
Dalos-mesés gyermek foglalkozás
-Marosfalvi Emese, a Kutyabisztró tulajdonosa:
BARF, azaz a nyers etetés
-Elite Kutyaiskola:
Az Elite kutyaiskola kiképzési módszerei

Tovább »

...

Előadásom során a jelenleg alkalmazott kölyöktesztek egy részét fogom bemutatni, kiemelem a leginkább fontos pontokat.
Beszélünk arról, hogy kik és mire használják őket? Megpróbálok rávilágítani arra, hogy mennyire megbízhatóak ezek a tesztek, van-e értelme egyáltalán tesztelni a kiskutyákat.
Beszélünk arról, hogy mennyire fontos, hogy ki végzi a tesztet, mit várhatunk el egy jól képzett tesztelőtől, mire figyeljünk amikor alomtesztet tervezünk a kiskutyáknál.
Szóba kerül, hogy milyen almokat szoktunk tesztelni és miért.
Gazdiknak is hasznos lehet, hiszen a megfelelő családtag kiválasztásában sokat tud segíteni egy jól kivitelezett és megfelelően értelmezett kölyökteszt.

Tovább »

...